Tietoja minusta

tiistai 8. helmikuuta 2022

STEP BY STEP: Unelmoi!

Kaikilla meistä ei välttämättä ole korkeita tavoitteita juuri ratsastuksessa, mutta meillä kaikilla on silti halu olla hyvä jossain asiassa ja tavoite tulla paremmaksi jonkin asian suhteen elämässämme. Joskus se mitä tavoittelemme saattaa tuntua kaukaiselta ja mahdottomalta. Sitä saattaa miettiä, kannattaako lähteä edes yrittämään. Se, että unelma tai tavoite tällä hetkellä näyttää kaukaiselta ei silti tarkoita, etteikö se olisi saavutettavissa.  Kun etenee askel askeleelta, on helpompi keskittää toiminta olennaiseen ja huomaat ettei tavoitteesi välttämättä olekaan niin mahdoton saavuttaa. Kokoan Step by step- kirjoituksiin ajatuksia ja vinkkejä, joiden olen huomannut auttavan itseäni etenemään kohti tavoitteitani. Toivottavasti vinkeistä on sinullekin apua 😀


Unelmoi isosti

Unelmat ovat elämän rikkaus. Jos uskallat uskoa niihin itse, voit myös toteuttaa ne. 

Uskalla lentää korkealla!

Ensimmäinen neuvoni on, että anna itsellesi lupa unelmoida isosti, koska ensin täytyy olla unelma, jotta voi syntyä tavoite! Unelmoidessa kannattaa uskaltaa lentää korkealle. Siitä kaikki lähtee. Anna kaikkien villeimpienkin ja suurimpienkin unelmien pulputa mieleesi ja unelmoi antaumuksella ja rauhassa. Mutustele ja nautiskele! Näin opit samalla tuntemaan itseäsi. Mitä sinä haluaisit tai tekisit jos olisi kaikki mahdollisuudet? Saattaa olla, että esiin tulee sellaisia unelmia, joita et ollut aiemmin edes miettinyt tai uskaltanut miettiä. Joskus voi myös olla, että huomaatkin, etteivät jotkin asiat olekaan sinulle niin isoja unelmia kuin olisit luullut. Älä häpeä unelmoida isosti vaan anna kaiken pulputa esiin äläkä pelkää tippumista. Pyörittele mielessäsi mikä olisi isoin ja kivoin unelmasi.

Minulle tunne siitä, että unelmoidessani lennän korkealla mutten osaa lentää matalammallakaan, on tuttu. Olen aina tavoitellut korkealle ja tykännyt monista eri asioista. Haasteeksi on usein muodostunut, että on samaan aikaan ”monta rautaa tulessa” eikä aika tahdo riittää kaikkeen. Olen aina halunnut ammattiratsastajaksi, olen toivonut kestävää hyvää parisuhdetta, ja olen aina haaveillut omasta hevostilasta ja valmennustallista tallikoirineen ja -kissoineen. Olen halunnut kehittää itseäni monella saralla jatkuvasti ja tykkään oppia kaikenlaista uutta. Olenkin saanut kriittistä palautetta siitä, kun olen usein niin kiireinen ja stressaantunut. Mutta olen ollut kiireinen vain sen takia, että olen aina halunnut niin isoja asioita, että niiden eteen on täytynyt tehdä myös paljon töitä. Toki myös ajanhallintataidoissani on ollut kehittämisen varaa 😀

Unelmia toteuttaessa mukana on paljon tunnetta. Vastaan saattaa tulla tilanteita, jotka tuntuvat sillä hetkellä täysin umpikujalta. Kuin linnun lentäessä päin ikkunaa. Tässäkö se oli? Onko unelmani sittenkin mahdoton saavuttaa? Kolaus on niin kova, että tuntuu, ettei siitä pääse hetkeen ylös. Silti, kun olet taas hetken ollut ylhäällä niin lennät korkealla, koska et osaa lentää matalammallakaan. 


Mitä jos haluaa paljon?

Olen monet kerrat pohtinut olenko ahne ja huono ihminen kun en tyydy vähempään. Aiemmin luulin niin. Nyt vastaan kuitenkin tähän, että ei, se ei ole huono jos haluaa paljon. Jokainen on oikeutettu haluamaan juuri niin paljon kuin haluaa eikä paljon tavoitteleminen ole huono asia, kunhan muistat ottaa ympäristösi huomioon. Mutta muista, että jos haluat paljon niin sinun on myös annettava paljon. Tätä ajatusta voi miettiä myös pyöritellessä mielessä eri unelmia. Kuinka paljon olisit valmis antamaan itsestäsi kunkin unelman eteen. Ei kannata velvoittaa läheisiä haluamaan samoja asioita yhtä lailla kuin sinä. Löydä enemmin omat unelmasi ja ryhdy töihin tavoitteiden saavuttamiseksi! 


Punainen lanka

Sitten kun olet rauhassa nautiskellut unelmoimisesta niin voit alkaa pohtimaan mihin tärkeysjärjestykseen laittaisit haluamasi asiat. Mitkä asiat ovat oikeasti niitä, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Tässä kohtaa on  hyvä muistaa, että tutkimusten mukaan hyvä elämänlaatu ja onnellisuus syntyy enemminkin usein koetuista pienemmistä onnen tunteista kuin yksittäisistä isommista onnen tunteista. Eli ei ehkä kannata olla vain yhtä tavoitetta vaan useampia tavoitteita eri osa-alueilla. Yksi niistä voi olla se päätavoitteesi ja muut sivutavoitteitasi. Tästä voi olla apua myös kriisitilanteessa, jos tunnet ”lentäväsi päin ikkunaa” yhden tavoitteen kanssa. Esimerkiksi, jos hevosesi loukkaantuu juuri kilpailukauden kynnyksellä. Pääset helpommin taas liikkeelle, kun keskität ajatuksesi hetken aikaa muihin tavoitteisiin ja niiden eteen työskentelemiseen. 

Kaikilla meillä on rajoitettu määrä tunteja päivässä ja jokainen meistä tekee itse omat valintansa miten nämä tunnit käyttää. Aika kannattaa käyttää hyviin asioihin. Löydä toiminnallesi punainen lanka.

Esimerkki: jos ratsuttajana työskenteleminen tekee sinut päivittäin onnelliseksi, on kannattavampaa keskittyä tavoittelemaan ratsuttajan työtä kuin vain sitä, että saa ratsastaa olympialaisissa, koska päivittäinen onnellisuuden tunne on tärkeää ja se antaa voimia edetä kohti päätavoitetta. Työskenteleminen ammattiratsastajana on myös jo pieni askel kohti tavoitetta ratsastaa olympialaisissa. (Tässä kohtaa kannattaa huomioida ettei ratsuttajan työ ole aina sitä hienoilla ja mukavilla hevosilla ratsastamista 😉). Kaiken A ja O on, että uskaltaa tehdä jo alussa ison suunnitelman, "pääsuunnitelman", jota voi sitten pala palalta toteuttaa omaan tahtiinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

STEP BY STEP: Oman lähtötason arviointi

Mikä on tämän hetkinen tasosi? Oman tason tiedostaminen on tärkeää, jotta osaat asettaa tavoitteesi oikein sekä tehdä hyvän harjoitussuunnit...